новости, статьи об альтернативных источниках энергии, биодизеле, электромобилях, эко архитектуре, гаджетах, гибридах, биотопливе

звоните: Life :) 093 718 94 27
Random header image... Refresh for more!

МИ ІНІЦІЮЄМО В УКРАЇНІ «ДЕНЬ ЕФЕКТИВНОГО ВИКОРИСТАННЯ ЕНЕРГЕТИЧНИХ РЕСУРСІВ»!!!

Формування енергоефективної свідомості українського суспільства і необхідність закріплення генеральної лінії всіх гілок влади на підвищення енергоефективності української економіки вимагає постійного і всебічного роз’яснення цілей і способів досягнення європейських показників енергоємності виробництва та дбайливого ставлення до споживання енергії в побуті і бюджетній сфері.

Одним із способів, що добре зарекомендували себе в питанні освітлення і популяризації гострих проблем суспільства, стало закріплення певних календарних дат як пам’ятних і цільових. Така практика стосується не тільки України, але і широко використовується в світі. Прикладами можуть стати: День захисту навколишнього середовища, День боротьби зі Снідом, День охорони пам’яток культури, День океанів і т.д.

Українське суспільство зіткнулося з проблемою енергетичної залежності держави від зовнішніх джерел постачання енергоносіїв і потребою в якнайшвидшій модернізації української економіки. Обидва ці питання не дають можливості стати українському суспільству і українській економіці конкурентноздатними в сучасному світі.

Енергоефективність, тобто раціональне та обґрунтоване споживання енергоресурсів, а також розвиток відновлюваної енергетики, — єдиний спосіб стати рівними в європейській сім’ї, піднявши через рішення цих завдань соціальні стандарти суспільства і поліпшивши екологічний стан в країні.

Сама природа наштовхує нас на думку про конкретну дату — День ефективного використання енергетичних ресурсів. Це день 21 червня. День літнього сонцестояння. День, коли сама природа дозволяє мінімально використовувати енергію для обігріву та освітлення. День, коли сама природа показує, що треба максимально використовувати поновлювані джерела енергії — сонце, вітер, тепло землі, енергію води, енергії біомаси. День, коли сама природа закликає нас подумати про майбутнє і залишити нащадкам не енергетичну пустелю, а процвітаючу Україну!

Сподіваємося, що наша ініціатива буде підтримана всіма верствами суспільства і «День ефективного використання енергетичних ресурсів» буде офіційно закріплено відповідним нормативним актом.

З повагою
Почесний Президент
ВО «Фонд енергоефективних інвестицій» І.Ю. Черкашин



Комментарий закрыт.